Dat vieren we samen!

Iedereen kan meedoen: als bureau gaan we deze uitdaging al 25 jaar met veel plezier aan. Want, in de kunst van het meedoen ben je nooit uitgeleerd. Deze spannende ontdekkingsreis hebben we niet alleen gemaakt. Dankzij onze opdrachtgevers, partners en (oud-)collega’s staan we als Vonc waar we nu zijn. Want, samen zijn we beter – ook dát is de kunst van het meedoen! Op deze pagina blikken we terug in de tijd. Kijk je mee? 

Hoe het allemaal begon...

Hoe is Vonc ooit ontstaan, wie waren de eerste klanten en hoe regelden we alles zonder WhatsApp en supersnel internet? AnneMarieke blikt terug op de kunst van het meedoen in de afgelopen 25 jaar.

Lees het hele verhaal>

De kunst van het meedoen is... kunnen lezen en schrijven

Als communicatiebureau is schrijven een groot onderdeel van ons werk. In Nederland kan niet iedereen lezen en schrijven. Dat is jammer. Want, ondanks dat beeld een steeds grotere rol speelt in communicatie, gebruiken overheden en andere organisaties vooral tekst om hun boodschap over te brengen. Gelukkig bestaan er Taalhuizen, hier krijgen laaggeletterde mensen gratis hulp bij lezen en schrijven. Ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan willen wij graag ons steentje bijdragen. Daarom zoeken bieden wij de Taalhuizen onze hulp aan in de vorm van structurele (vrijwillige) ondersteuning van ons team en door te doneren aan de Taalhuizen in Noord-Nederland. Het opgehaalde geld wordt ingezet voor twee waardevolle projecten. 

1. Vanuit Taalhuis Groningen: In de gemeente Westerkwartier is drie jaar geleden een kookboek uitgekomen, ‘Samen koken in Westerkwartier’, met recepten in makkelijke taal. Laaggeletterden vinden het vaak lastig om gezond te koken en met nieuwe recepten te koken, omdat zij deze vaak niet begrijpen. Er is behoefte aan een vervolg op dit boek met meer plaatjes, recepten voor eenpersoonshuishoudens en waarin rekening gehouden wordt met de kosten per gerecht. De jubileumdonaties worden ingezet om dit boek te helpen publiceren.

2. Vanuit Digi-Taalhuis Mar en Fean (gemeente Heerenveen, De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân): Het Digi-Taalhuis is grotendeels afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, is het van groot belang dat er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn. Om meer vrijwilligers te werven voor het Digi-Taalhuis stellen we een deel van het opgehaalde bedrag beschikbaar voor een wervingscampagne.

Ook dit is iets wat we 'samen' moeten doen en daarom willen we ook jou oproepen om een donatie te doen aan de Taalhuizen in Noord-Nederland. Je kunt dit doen door op de knop hieronder te klikken en het betaalverzoekje in te vullen. Namens Vonc & de Taalhuizen Noord-Nederland: bedankt! 

Ik wil doneren!>

Iedereen kan meedoen: nu en straks

Binnen Vonc werken we altijd aan vraagstukken die de maatschappij raken. Van inwoners en studenten tot weggebruikers, huurders, energiecorporaties en meer… We willen impact maken met wat we doen, nu en in de toekomst. Dit is niets nieuws, we doen dit al jaren in al onze projecten. Klik hieronder op een van onze cases om te lezen hoe we dit samen doen. 

De afgelopen 25 jaar...

... deden zij met ons mee!

25 jaar in beeld